За вересень поточного року українські виробники експортували 39,9 тис. т цукру, що є найбільшим місячним показником за останні 5 років.

Про це повідомляє прес-служба асоціації "Укрцукор".

Найбільше українського цукру поїхало до Шрі-Ланки (11,52 тис. т), на другому місці Грузія (6,43 тис. т) і закриває трійку лідерів Азербайджан (4,62 тис. т). Значний обсяг «солодкого продукту» відвантажили до М’янми (4,24 тис. т) та Таджикистану (2,28 тис. т).

«Останнім часом географія експорту зазнала значних змін, відтак серед країн-імпортерів українського цукру, окрім звичних нам країн СНД з’явились більш екзотичні Шрі-Ланка та М’янма. Вітчизняні виробники продовжують нарощувати виробництву цукру І-ї категорії, що користується великим попитом», - пояснює ситуацію Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор».

Нагадаємо, що за прогнозами «Укрцукру» до кінця календарного року виробники експортують 250 тис. т цукру, а найбільший виробник цукру «Астарта» прогнозує 500 тис. т експортних поставок цукру за 2016/2017 МР.