У першому півріччі 2019 року виручка цукрового сегменту «Астарти» зменшилася на 1/5 — до 55 млн євро.

Виручка цукрового сегменту скоротилася на 1/5 — до 55 млн євро, у зв’язку з меншим обсягом продажів (153 тис. т, порівняно з 185 тис. т у першому півріччі 2018 року) та низькими цінами. EBITDA сегменту зменшилася до 4 млн євро з 7 млн євро за аналогічний період минулого року.

Протягом звітного періоду ціни як на українському, так і на світовому ринках залишалися під впливом перевиробництва та надлишкової пропозиції цукру. Враховуючи прогнози збільшення світового споживання цукру, очікується, що наступного сезону баланс може змінитися із відповідним відновленням цін.

Віктор Іванчик, Генеральний директор «Астарти», прокоментував ситуацію: «У першому півріччі 2019 року «Астарта» сконцентрувалася на максимальному збільшенні операційного грошового потоку та продажах запасів. Це дозволило компанії зменшити кредитне навантаження, виплативши боргові зобов’язання на 49 млн євро, та зміцнити фінансове становище напередодні нового виробничого сезону».