У липні 2020 року завершилася процедура зміни власників ПАТ «Красилівський цукровий завод», і підприємство, засноване у 1842 році, офіційно увійшло до “солодкої” родини «A’SPIK Group», долучившись до ТОВ «Старокостянтинівцукор» та ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат».

Про це повідомила компанія на своїй Фейсбук-сторінці.

Таким чином виробничий комплекс став третьою і найстаршою цукроварнею у групі компаній.

Аби підготувати завод, що працював без зупинок понад 170 років, до ефективної роботи в сучасних реаліях, на підприємстві розпочалася глибока модернізація виробничих потужностей та ремонт приміщень.

Зокрема, агропромисловий комплекс перейде з двопродуктової схеми роботи на трипродуктову. В «A’SPIK Group» розраховують, що технологічні вдосконалення покращать ефективність переробки “солодких” коренів та поліпшать якість красилівського “білого золота”.

«Робота за новою схемою забезпечить краще вилучення цукру з буряків. Більше того, у перспективі ми зможемо виробляти “солодкий” продукт не тільки третьої категорії, а й першої і другої, аби задовольнити потреби найвибагливіших споживачів», — говорить заступниця директора Красилівського цукрозаводу Наталія Богуцька.

Для реалізації цих задумів вже укладені контракти на придбання імпортних вакуум-апаратів першого продукту. Однак через пандемію COVID-19 поставка інноваційного обладнання з Румунії затримується на декілька місяців.

В «A’SPIK Group» планують, що підготовка заводу зі 178-річною історією до ефективної роботи в умовах жорсткої конкуренції триватиме рік. Відтак, модернізоване підприємство відновить випуск цукру у виробничому сезоні 2021/2022 МР.